Je doet het goed mama!


Deze afbeelding met quote doet mij denken aan wat moeders nog al eens met mij delen in een gesprek met mij.

Graag deel ik een   kort   fragment van een gesprek zoals deze ~ongeveer~ verliep.

Een vraag van mij: “Doe je wel eens iets voor jezelf?” Waarop zij antwoord: “Natuurlijk, ik ga wel eens in bad, probeer wel eens een boek te lezen of slaap in te halen, maar meestal gaat dit niet ongestoord”. Ze zucht zachtjes: “Werk en privé en de zorg voor mijn kinderen vragen veel van mijn aandacht en tijd, maar dat is natuurlijk logisch en doe dit met liefde. Het zijn mijn keuzes en ik wil het allemaal, maar ben eigenlijk best moe en voel me regelmatig zelfs uitgeput. Ook mis ik mijn man, we hebben minder tijd samen. Tja, s ’avonds natuurlijk wel, als de kinderen op bed liggen, maar dan zijn we samen moe…”.

Vervolgens gaat het gesprek o.a. over;

  • -Het alles goed willen doen
   -Alle bordjes hoog houden
   -Je soms alleen kunnen voelen
   -Twijfels en onzekerheden
   -Schuldgevoel
   -Wat is perfectie….? bestaat dat?
   -Hoe zorg je voor jezelf (balans)
   -Gelukkig zijn…. gelukkig voelen

Verder in het gesprek vraag ik: “Waar heb JIJ behoefte aan? Er valt even een stilte voordat ze antwoord: ”Nou, ik zou bijvoorbeeld graag met mijn man een avondje uit willen, lekker eten of zo. Ik mis hem, ik mis ons. We spreken wel eens af hoor, met vrienden, maar dan spreken we elkaar eigenlijk niet echt. Tijd, ruimte en aandacht voor elkaar zou goed doen aan mijn (ons) gevoel het écht samen te doen, er samen te zijn… ook voor onze kinderen. Ook zou ik graag eens willen afspreken met vriendinnen, of gewoon eens een hele dag voor mezelf, Me ‘Myself and I’ time. Die momenten van even niets moeten mis ik gewoon”.
Zo, dat is eruit! Ik zie haar steeds meer ontspannen met een sprankelende blos op haar wangen. Ze heeft een plan! Zou ze merken en voelen dat ik het zie?

We besluiten het gesprek met het delen van haar eigen verworven inzichten en ideeën van aanpak, waarin haar eigen (waar word ik gelukkig van) behoeften  de hoofdrol spelen. Terwijl ze verteld straalt ze en ik mag daar ‘alvast’ een glimp van opvangen

 

Stella Coaching heeft ook een Facebook pagina. Hier vind je verschillende artikelen, columns van Stella, tips, leuke en handige weetjes…en meer…

Afbeelding:dreamstime

Sharing is caring

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.