Lief voor jezelf!


Things to do lijsten, alle vakjes afvinken, moeten, constant strevend naar perfectie, de hoogste prestaties willen behalen en ondertussen volledig in balans blijven.. ‘ummm.. yeah right’, dat lukt dus niemand!

Naast dat dit beeld super onrealistisch is, is het ook vaak de rede dat hét vaak niet lukt. Dit maakt dat het geen rede is om hard voor jezelf te zijn, want ergens in groeien vindt niet plaats als je hard voor jezelf bent.

Het hier en nu

Meer genieten vanuit het hier en nu! Want met regelmatig even stil staan om écht te zien en voelen, geef je jezelf onder andere de tijd om te kijken naar hoever je al bent gekomen. Zien wat er al wel goed gaat, wat je al wel beheerst en onder de knie hebt. Hierin schuilen jouw eigen verworven tools die je in kunt zetten.

Realistisch

Met een combinatie van een realistische blik naar jezelf en het stellen van haalbare doelen weet je jezelf te inspireren en te motiveren. Door niet hard of te streng te zijn voor jezelf, verstar je minder, weet je onderweg te genieten van de weg ernaar toe en blijf je bewegen vanuit jouw hier en nu naar de toekomst.

Goed is goed genoeg

Het zijn soms kleine stappen vooruit en soms zelfs één stap terug, struikelen en weer opstaan. Eigen inzicht en het vooral kunnen zien en vieren van eigen triomfen (klein of groot) binnen het proces van iets nieuws leren, iets helemaal anders doen of ergens beter in worden. Jij mag groeien met en vanuit het besef dat perfect niet bestaat en dat GOED goed genoeg is!

We zijn allemaal mens! Soms wat chaotisch, oenig, onvoorspelbaar en steeds een beetje anders. Je bent goed met al jouw imperfecties, wat mij betreft precies zoals het hoort te zijn♥

 

Stella Coaching heeft ook een Facebook pagina. Hier vind je verschillende artikelen, columns van Stella, tips, leuke en handige weetjes…en meer…

Sharing is caring

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.